Передплата 2024 «Добрий господар»

Експерт порадив, куди везти українські продукти після ембарго РФ

  • 27.11.2015, 08:43
  • 731

Потенційні втрати від введення Росією з 1 січня ембарго на постачання українських продуктів харчування можна частково компенсувати за рахунок збільшення поставок на ринки Туреччини, Грузії та Молдови. При цьому розраховувати на ринок ЄС не варто.

Таку думку висловив у четвер на прес-конференції економічний експерт Андрій Блінов, повідомляє Укрінформ.

«У питанні компенсування збитків від введення продуктового ембарго Росією з 1 січня не варто розраховувати на ринки країн ЄС, на те, що Євросоюз розширить квоти на експорт продуктів харчування. Євросоюз сам переживає складні часи. Все більшу популярність здобувають партії лівого або правого спрямування, які виступають за ширше введення протекціоністських заходів для своїх економік. На національні уряди країн ЄС тиснуть аграрні лобістські структури з тим, аби розширити можливості для постачання власної продукції", - зазначив Блінов.

За його словами, частково компенсувати втрати України від запровадження російського ембарго можна за рахунок поставок на ринки деяких пострадянських країн, а також Туреччини.

"Частково компенсувати втрати від введення ембарго, які за різними оцінками складають від 400 до 600 мільйонів доларів, можна буде за рахунок розширення поставок на ринки пострадянських країн, з якими в України збереглися гарні відносини, наприклад, Грузія або Молдова, з якими Україна має спільні кордони або морське сполучення. Також збитки можна компенсувати за рахунок ринку Туреччини", - вважає експерт.

Схожі новини