Передплата 2024 ВЗ

Названо офіційну причину масштабної пожежі на базі БРСМ

  • 27.11.2015, 08:11
  • 630

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в селі Крячки, Васильківського району Київщини виникла через халатність персоналу та керівництва об'єкта при використанні оснащення для перекачування нафтопродуктів.

Про це розповідає Роман Чернега, голова Державної служби України з питань умов роботи, пише censor.net

"За результатами розслідування встановлена ​​основна причина нещасного випадку, а саме - невідповідність вимогам безпеки технологічного процесу змішування нафтопродуктів. В ході робіт використовувалося обладнання загального призначення, хоча повинна була використовуватися спеціальне. Зокрема, в насоси для перекачування нафтопродуктів є механізм, який зупиняє процес при протіканні. В даному випадку він швидше за все був неналежної якості, оскільки дав іскру при зупинці процесу. це призвело до першого вибуху", - пояснив Чернега.

Більш детально про походження та якість деталей зараз сказати важко, так як все обладнання згоріло.

Це підверджує і версію МВС. Там також стверджували - пожежа та серія вибухів на нафтобазі під Васильковом сталися внаслідок недотримання правил техніки безпеки на підприємстві.

Нагадаємо, 8 червня ввечері на нафтобазі поблизу Василькова, спалахнула пожежа, внаслідок якої загинули 6 людей. Вигорів десяток цистерн з пальним.

Схожі новини