Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Мінекономрозвитку Росії розповіли, на що саме поширяться санкції проти Туреччини

  • 27.11.2015, 08:00
  • 659

Росія може обмежити або навіть заборонити вхід в порти і повітряний простір країни суден і літаків Туреччини.

Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв виступаючи на засіданні уряду, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"На підставі розробки нормативних актів у вигляді указу президента і постанови уряду РФ можуть бути введені заходи, спрямовані на забезпечення безпеки країни і захисту її законних інтересів, прав і свобод її громадян. Встановлення або зміна ставок ввізних і вивізних мит; заборона або обмеження заходів у порти РФ суден або використання повітряного простору РФ; встановлення обмежень на туристичну діяльність", - сказав Улюкаєв.

Він зазначив також, що вірогідна заборона фінансових операцій, де встановлені обмеження їх здійснення, заборона зовнішньоекономічних операцій, тобто торговельних та інвестиційних, або встановлення обмежень на їх здійснення.

"Також можливе призупинення реалізації всіх або частини програм у галузі технічної та економічної допомоги, співробітництва, припинення чи призупинення дії міжнародних торгових договорів РФ та інших міжнародних договорів у частині зовнішньоекономічних зв'язків", - сказав міністр.

Улюкаєв також повідомив, що обмеження можуть бути поширені на участь у міжнародних наукових та науково-технічних програмах.

Схожі новини