Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ блокувала імпорт небезпечних продуктів харчування з Росії

  • 26.11.2015, 20:51
  • 952

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною ветеринарною та фітосанітарною і фіскальною службами викрили схему ввезення на територію України харчових продуктів з Російської Федерації, які не відповідають ветеринарно-санітарним нормам безпечності та якості.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"Співробітники спецслужби попередили імпорт понад 200 тонн неякісної молочної, рибної та м’ясної продукції з Росії. За результатами проведеної ветеринарно-санітарної експертизи встановлена невідповідність продуктів харчування мікробіологічним та іншим показникам, у деякій продукції виявлено антибіотики. Службою безпеки України вживаються заходи щодо застосування до цих російських компаній-імпортерів спеціальних санкцій", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що крім того, Держветфітослужбою винесено офіційне застереження компетентним органам Російської Федерації та тимчасово призупинено імпорт харчової продукції з окремих російських підприємств-виробників.

СБ України продовжує реалізацію комплексу заходів для забезпечення продовольчої безпеки та захисту внутрішнього ринку від недоброякісного імпорту.

Схожі новини