Передплата 2024 «Добра кухня»

Спільна заява представників політичних партій представлених у Львівській міській раді щодо обрання секретаря ЛМР

  • 26.11.2015, 17:32
  • 895

Останніми днями все більш широкого обговорення серед експертів, журналістів, політиків набирає тема роботи Львівської міської ради. Тому, щоб не було різних домислів, хочемо публічно пояснити, чому досі депутати міської ради не приступили до роботи.

Протягом останніх двох днів відбувалися політичні консультації керівників депутатських фракцій, що отримали представництво у Львівській міській раді. Найбільш дискусійними виявилися питання щодо обрання майбутнього секретаря міської ради та діяльності постійних комісій. Під час розмови міський голова Львова Андрій Садовий висловився за те, щоб посаду секретаря міськради обійняв представник партії «Об’єднання Самопоміч», яка отримала найбільшу кількість депутатських мандатів (24 з 64).

І скільки б не лунало прізвищ претендентів на місце фактично другої особи у міській раді, всі без винятку експерти та представники шести партій (БПП -«Солідарність», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», «Громадський рух «Народний контроль», «Українське об’єднання патріотів — УКРОП», Українська галицька партія, які разом отримали 40 депутатських мандатів) сходяться в одному - обрання має відбуватися максимально прозоро, без підкилимних домовленостей та без монополізаціі однією політичною силою усієї вертикалі влади у місті Львові. Під час консультацій керівники фракцій партій БПП-«Солідарність», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», «Громадський рух «Народний контроль» та «Українське об’єднання патріотів — УКРОП», Українська галицька партія заявили чітку спільну позицію, яка полягає у тому, що заради збереження політичного балансу сил, а також, враховуючи, що Андрій Садовий є керівником партії «Самопоміч», секретарем міськради має бути депутат з будь-якої іншої політсили, які разом набрали 40 мандатів. Такий крок, на думку представників шести політсил, які увійшли до ЛМР, допоможе створити у міськраді атмосферу співпраці і колективної співвідповідальності за результати роботи в інтересах міста.

Також вважаємо, що представники «Самопомочі» мали б очолити комісії з питань землекористування, з питань комунального майна та ін., до роботи яких міський голова мав зауваження під час попередньої каденції, і продемонструвати увесь спектр фаховості та знань. Переконані, що вже сьогодні він, як перший номер у списку цієї партії, має не лише зауваження, а й бачення роботи цих комісій.

Головним завданням усіх без винятку депутатів є робота на користь громади Львова, на його розвиток і добробут. Ми вважаємо, що сьогодні не час займатися "дерибаном" кабінетів чи посад, як і не час монополізувати владу в одних руках. Ні одне, ні інше за всю історію Львівської міської ради не приносило користі громаді Львова. Ми переконані, що люди повинні працювати на тих чи інших посадах виключно як фахівці і професіонали, а не тому, що їх є більше.

Нагадаємо, що урочиста сесія міської ради, на якій новообрані депутати та міський голова прийняли присягу і розпочали виконання своїх обов’язків, відбулася 24 листопада. Відповідно до законодавства, на наступному пленарному засіданні міська рада повинна обрати секретаря міськради і затвердити перелік постійних депутатських комісій, їх керівний та персональний склад. Пропозицію щодо кандидатури секретаря міськради подає міський голова, але якщо його кандидат не набере більше половини голосів ради (а це 33 депутата), тоді наступна кандидатура вноситься за поданням не менше ніж половини депутатів від загального складу відповідної ради. Наступна сесія міськради повинна відбутися не пізніше, ніж через 30 днів після попередньої.

Схожі новини