Передплата 2024 «Добрий господар»

Спецслужби накрили конвертцентр з обігом у сотні мільйонів гривень

  • 26.11.2015, 16:18
  • 882

Схемою користувалися компанії зернотрейдери для ухилення від сплати податків.

Спецслужби накрили конвертцентр з обігом у сотні мільйонів гривень
Спецслужби накрили конвертцентр з обігом у сотні мільйонів гривень

СБУ спільно з прокуратурою та Держфіскальною службою викрила один з найбільших за останній час конвертаційних центрів. Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки, передає Тиждень.ua.

«Упродовж вересня-листопада поточного року конверт надав послуги зернотрейдерам Київської, Донецької, Кіровоградської, Миколаївської та Вінницької областей в ухиленні від сплати податків на суму понад 30 млн грн», — йдеться у тексті.

За повідомленням спецслужб, загальний обсяг проконвертованих коштів за вересень-листопад 2015 року склав понад 200 млн грн.

«До складу злочинної групи входило сім активних зловмисників та 14 підставних осіб, на яких було зареєстровано 24 фіктивні суб'єкти господарської діяльності», — додали у СБУ.

Повідомляється, що під час обшуків за адресами офісів та помешканнях підозрюваних у Київській, Донецькій, Кіровоградській, Миколаївській та Вінницькій областях співробітники Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Донецькій області вилучили значну кількість печаток, великі суми грошей у національній та іноземній валюті. Також вилучено банківські картки, за допомогою яких безготівкові кошти конвертувалися у готівку.

Схожі новини