Передплата 2024 ВЗ

Медведєв доручив підготувати "комплекс економічних заходів" проти Туреччини

  • 26.11.2015, 14:53
  • 1 038

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав атаку на російський бомбардувальник Су-24 агресією з боку Туреччини і заявив про підготовку комплексу економічних заходів у відповідь.

Як передає УНІАН, про це Медведєв сказав сьогодні на засіданні російського уряду.

«Це, безумовно, акт агресії проти нашої держави з боку Туреччини, нашого сусіда і до того ж ще члена Північноатлантичного альянсу», - сказав Медведєв.

Він заявив, що військові і дипломатичні заходи реагування на цю дію вже були і ще будуть.

«Я хотів би, щоб колеги, які відповідають за відповідні напрямки роботи щодо цих обмежувальних заходів, підготували і внесли в найкоротший термін свої пропозиції. Я маю на увазі міністерство транспорту, міністерство сільського господарства, міністерство культури, митні служби і низку інших відомств, які залучені до процесу», - додав він.

За його словами, рішення будуть прийняті на підставі закону про спеціальні економічні заходи від 30 жовтня 2006 року, який передбачає дії у подібних ситуаціях.

«Там встановлений набір заходів: це призупинення реалізації програм економічного співробітництва, і обмеження щодо фінансових операцій, і обмеження щодо зовнішньоторговельних операцій, і зміна мит — ввізних і вивізних. Заходи впливу на туристичну сферу, на перевезення, включаючи транзит, переміщення повітряних і водних суден, а також на гуманітарні контакти, і, нарешті, використання робочої сили», - пояснив Медведєв.

Він повідомив, що ці заходи будуть зведені в один нормативний акт, швидше за все, це буде указ президента і постанова уряду.

«У цих документах йдеться про введення обмежень і заборон на дію економічних структур Туреччини на території Росії, обмеження і заборону поставок продукції, включаючи продовольчі товари, на виконання робіт і надання послуг турецькими компаніями і про інші обмежувальні заходи», - сказав він.

Медведєв заявив, що такий порядок може бути застосований щодо інвестиційних проектів, співпраця щодо яких з Туреччиною визначалася високим рівнем довіри з цією державою.

«Ці договори, ці інвестпроекти можуть бути заморожені або просто згорнуті», - сказав Медведєв.

Він також повідомив, що будуть припинені переговори про преференційний режим для послуг та інвестицій Туреччини.

Він вимагає від профільних відомств у найкоротші терміни внести пропозиції щодо таких економічних заходів, які будуть безстроковими і діятимуть залежно від відносин з Туреччиною.

Схожі новини