Передплата 2024 «Добрий господар»

В Європарламенті похвалили Україну за децентралізацію та судову реформу

  • 26.11.2015, 11:33
  • 546

В Європарламенті позитивно оцінили зусилля України у проведенні конституційної реформи з децентралізації та судочинства.

Про це йдеться у переданій Укрінформу у Брюсселі заяві голови делегації ЄП до Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Андрея Пленковича.

«Мої колеги і я вітаємо прекрасну роботу, яку провела Венеціанська комісія, і позитивну оцінку цього органу щодо внесення конституційних законопроектів про децентралізаціюта судову систему», - зазначив Пленкович стосовно конституційної реформи в Україні за результатами зустрічі із президентом Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

Європарламентарій наголосив, що децентралізація є вагомим кроком на шляху модернізації країни, а також у частині імплементації Мінських домовленостей.

«Буде важливо, щоб Верховна Рада досягла необхідної більшості та ухвалила ці поправки у другому читанні», - зауважив Пленкович.

Щодо судової реформи, в Європарламенті позитивно оцінили внесення Президентом України Петром Порошенком відповідного конституційного законопроекту та висловили переконання, що Верховна Рада ухвалить його у першому читанні ще цьогоріч.

Схожі новини