Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новий податковий кодекс і бюджет-2016 внесуть у ВР наступного тижня

  • 25.11.2015, 20:16
  • 2 217

Проект податкового кодексу разом із проектом державного бюджету на 2016 рік подадуть до парламенту до кінця наступного тижня.

Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Наступного тижня ми подаємо податковий кодекс разом з усіма податковими законами і бюджетом в уряд. Після затвердження в Кабміні він буде в парламенті. Очікуємо, що до кінця наступного тижня всі зможуть ознайомитися з податковими законами, новим бюджетом і законами, які подаватимуться в пакеті", - сказала вона.

"Ми очікуємо, що він буде прийнятий. Ми готові скоротити бюджетні витрати на 60 млрд грн, щоб виконати вимоги МВФ щодо бюджетного дефіциту", - додала заступник міністра фінансів.

Макеєва зазначила, що проект податкового кодексу передбачає введення єдиної ставки ПДВ у розмірі 20% для всіх категорій, зокрема для сільгоспкомпаній і фармвиробників.

"Ми пропонуємо тимчасово виключити знижену ставку ПДВ 7% і застосувати єдину ставку 20% для фармацевтичної продукції. Тому що це пов'язано з нашою стратегією, нашим принципом справедливості та рівності. Сьогодні ми прибираємо спеціальний режим ПДВ для сільгоспкомпаній - ця галузь також дуже важлива для України, але ми пішли на цей крок і прибрали цю перевагу", - сказала вона.

Джерело: "Інтерфакс-Україна".

Схожі новини