Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ВР відбулося публічне читання п'єси "Сім"

  • 25.11.2015, 15:28
  • 1 473

25 листопада, у всесвітній день боротьби проти домашнього насильства, у Верховні Раді відбулася важлива подія: публічне читання п'єси "Сім", що розповідає про драму семи жінок з різних країн світу, але чиї життєві історії так переплітаються з тисячами жіночих трагедій в Україні.

У ВР відбулося публічне читання п'єси "Сім"
У ВР відбулося публічне читання п'єси "Сім"

Про це сьогодні повідомила у соціальній мережі facebook Ірина Геращенко.

«Повага до жінки, неприпустимість знущання і насильства, замовчування цих проблем роками, виправдання суспільством насильників, гвалтівників, покидьків, мовляв, жінка сама винна, якщо що не так, бо не треба було малювати губи, одягати спідницю, казати слово проти чоловіка і т. д.

Мені здається вкрай важливим, що ці слухання відбулися саме в ВР, бо змінити і зламати суспільне ставлення до проблеми, побороти дискримінацію можна тільки якщо це питання свідомо підтримають політики. Якщо вони почнуть з себе, зі своєї поведінки і в родинах.

Дуже задоволена, що поступово ми таки виборюємо рівні можливості не декларативно. Що поступово змінюється сприйняття місця жінки в суспільстві і ставленні до жінки не тільки як "берегині", але як до рівного партнера. Щиро дякую за ініціативу нашому міжфракційному об'єднанню "Рівні можливості", моторам дійства - Марії Іоновій, Ірині Луценко, Олені Кондратюк, Ірині Подоляк, Лілії Гриневич, Олені Бабак. Дякую нашим міжнародним партнерам і посольствам, що підтримали ініціативу і, звичайно, тим чоловікам, що свідомо підтримують нашу боротьбу проти ВСІХ форм дискримінації і сьогодні взяли участь в акції - Остапу Семераку, Мустафі Наєму, Бориславу Березі».

Схожі новини