Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд відпустив під домашній арешт затриманого під Радою свободівця Бурлика

  • 25.11.2015, 14:39
  • 676

У середу, 25 листопада, Апеляційний суд міста Києва частково задовольнив скаргу адвокатів на запобіжний захід у вигляді утримання під вартою активіста ВО «Свобода» Віктора Бурлика, підозрюваного в участі в масових заворушеннях під Верховною Радою 31 серпня, і відпустив його під домашній арешт до 24 січня, передає НБН.

«Колегія суддів постановила відмінити постанову Печерського районного суду, прийняти нову ухвалу і застосувати до Бурлика запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 24 січня 2016 року. Покласти на Бурлика відповідні процесуальні зобов'язання», — ухвалив головуючий суддя пан Леванчук.

«Станом на сьогодні я прошу застосувати до мого підзахисного домашній арешт на нічний час за місцем прописки, так як він обраний депутатом Хмельницької обласної ради, і щоб він міг виконувати свої депутатські повноваження», — повідомив адвокат Віктора Бурлика р-н Каранда.

У той же час підозрюваний заявив про затягування його справи. «Ніяких слідчих дій щодо мене не ведеться. Я вважаю, що це затягування. Мені інкримінується нанесення тяжких телесних ушкоджень, хоча потерпілі не мають навіть легких. Так, я приїхав на мирну акцію 31 серпня, щоб висловити свою позицію», — зазначив Віктор Бурлик.

Він додав, що з 27 жовтня з ним не проводяться слідчі дії. Зазначимо, прокурор заявив, що частково підтримує апеляційну скаргу, але підкреслив, що підозра юридично обґрунтована.

«На думку звинувачення зменшилися ризики, тому запобіжний захід Бурлику може бути пом'якшеним», — зазначив прокурор Кузовкін.

Суд постановив відпустити Віктора Бурлика під домашній арешт до 24 січня. Підозрюваного звільнили з-під варти в залі судового засідання.

Схожі новини