Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські слідчі звернулися до РФ стосовно допиту родичів ГРУшників, затриманих під Щастям

  • 25.11.2015, 14:05
  • 769

Адвокати підсудних вважають, що дане звернення було оформлено неналежним чином.

Прокуратура України направила до Росії запит про допит родичів спецназівців Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Алєксандра Алєксандрова, а також низки інших громадян РФ в українському суді.Про це повідомили прокурори під час судового засідання в середу.

У перерві засідання адвокат Алєксандрова Юрій Грабовський зазначив журналістам, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, подібні запити направляються від імені генерального прокурора України або його заступника.

«В даному випадку документ підписаний старшим слідчим якогось відділу Генпрокуратури, тобто особою, яка не має право виступати від імені Генеральної прокуратури», — вказав він.

Адвокат розповів, що сторона звинувачення в цьому зверненні просила допитати низку громадян Російської Федерації про події, які відбувалися на території Луганської області, де були затримані Єрофєєв і Алєксандров після бойового зіткнення з українськими військовими, також допитати батьків і дружину Алєксандрова і родичів Єрофєєва.

Крім того, на засіданні суду в середу було заслухано аудіозапис переговорів представників підрозділу, в якому служать російські спецназівці, де йшлося про події 16 травня 2015 року, коли після бою в Луганській області вони були затримані.

Джерело: Інтерфакс-Україна.

Схожі новини