Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Нафтогаз" прийматиме російський газ тільки для транзиту в Європу

  • 25.11.2015, 13:23
  • 643

Україна продовжить транспортувати російський газ для європейських споживачів у повній відповідності з умовами контракту.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує вибрати весь раніше оплачений обсяг російського газу для потреб українських споживачів і надалі забезпечувати переважно транзит палива територією України для європейських споживачів.

Про це йдеться в заяві компанії, переданому УНІАН.

"НАК "Нафтогаз України" очікує сьогодні отримати весь обсяг російського газу, який був оплачений раніше. У відповідності з поточними угодами з "Газпромом", компанія планує надалі контрактувати російський газ по мірі необхідності, залежно від рівня споживання в Україні та з урахуванням пропозицій на європейському ринку. До цього часу "Нафтогаз"прийматиме російський газ тільки для транспортування до Європи", - йдеться в заяві.

При цьому, як підкреслили в "Нафтогазі", Україна продовжить транспортувати російський газ для європейських споживачів у повній відповідності з умовами контракту.

"Протягом останніх півтора року ми показали, що можемо забезпечувати безперебійний транзит російського газу незалежно від того, він поставляється для України чи ні, і в літній, і в зимовий сезон", - підкреслили в компанії.

Схожі новини