Передплата 2024 «Добра кухня»

Муфтій Росії до Путіна: "Може із Сирією та Ізраїлем, як із Кримом вчинимо?"

  • 25.11.2015, 12:41
  • 949

Верховний муфтій Росії, глава Центрального духовного управління мусульман Росії, Шейх-Уль-Іслам Талгат Сафа Таджуддін пропонував вчинити з Ізраїлем і Сирією, як із Кримом.

Про це він заявив учасникам IV Всесвітнього курултаю башкирів в Уфі 21 листопада — і ця заява набула широкого резонансу, пише ProUfu.ru

"Усе навколо кипить. Близький Схід, Сирія, Ірак — це поруч із нами. Звідти недалеко до Астрахані. Тому з Астрахані ракети злітають, Альхамдуллілах. Чого не аплодуєте, коли ракети наші летять? Слава богу, ще треба!", - сказав тоді муфтій.

"Араби, яких 300 мільйонів, поділилися на 22 держави, — не те, що віру, хату свою не можуть почистити. З 1948 року, Аль-Акса, звідки Пророк піднісся, не можуть поладнати. І євреї, і араби — двоюрідні брати, як татари й башкири. Досі сперечаються і сперечаються. Бо Єрусалимом усі посланники божі ходили, це обитель миру. Якщо там не буде спокою, ніде його не буде", - вважає Шейх-Уль-Іслам.

Він розповів, що пропонував президенту РФ Володимиру Путіну вчинити з Сирією й Ізраїлем так само, "як із Кримом", який Росія анексувала в 2014 році.

"У День народної єдності, після того, як представники традиційних релігій поклали квіти й привітали Володимира Володимировича, я до нього звернувся. Владимир Володимирович, може й із Сирією, і з Ізраїлем, як із Кримом, вчинимо? Він посміявся й відповів: Муфтій-Хазрат, подумаємо", - заявив Шейх-Уль-Іслам.

"Думати тут не треба, треба забирати. Нехай до Мекки буде Росія. Це воля Аллаха, щоб люди жили разом, у дружбі, любові й згоді", - заявив він.

Схожі новини