Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні заарештували шістьох членів ІДІЛ та «Фронт ан-Нусра», яких розшукував Інтерпол

  • 25.11.2015, 12:13
  • 717

До трьох іноземців, затриманих в Україні, застосували екстрадиційний арешт.

Протягом 2015 року Служба безпеки України зареєструвала чотири кримінальні провадження стосовно осіб, які підозрюються в причетності до діяльності терористичної організації ІДІЛ та вчинення в її інтересах на території України злочинів, передбачених ст.ст. 258-1, 258-3, 258-5, 263 та 358 Кримінального кодексу України. Про це повідомила прес-служба відомства у відповідь на запит журналістів Тиждень.ua.

Також у СБУ повідомили, що в рамках досудового розслідування заарештовано шістьох іноземних громадян із числа членів міжнародних терористичних організацій ІДІЛ та «Фронт ан-Нусра», які перебували в розшуку за лінією Інтерполу за вчинення кримінальних правопорушень за межами України.

Крім того, за інформацією спецслужби, у пунктах пропуску через кордон України виявлено трьох іноземців, які брали участь у бойових діях на території Сирії у складі цих організацій та були оголошені в міжнародний розшук. Цим іноземцям суд обрав запобіжний захід — екстрадиційний арешт.

«Під час ліквідації каналів нелегального переправлення бойовиків ІДІЛ та членів їхніх родин із країн Кавказу та Центральної Азії до сирійсько-іракської зони та у зворотньому напрямку транзитом через територію України виявлено 25 іноземців-прихильників ІДІЛ. Стосовно 22 з них прийняли рішення про примусове повернення до держав походження. Стосовно трьох почали провадження через підробку документів», — йдеться у відповіді на запит.

Також СБУ виявила 33 іноземців-прихильників терористичних організацій, яким вдалося транзитом через територію України та Туреччини виїхати до Сирії та приєднатись до підрозділів ІДІЛ. Цим особам заборонили в’їзд до України.

Схожі новини