Передплата 2024 ВЗ

Укренерго замінило зруйновану опору на одній з трьох ЛЕП, які йдуть до Криму

  • 25.11.2015, 12:09
  • 611

Одна пошкоджена опора вже демонтована, замість неї встановили нову залізобетону.

Ремонті бригади «Укренерго» станом на ранок середи замінили пошкоджену опору лінії електропередач потужністю 220 кіловольт «Каховка-Титан», з якої може подаватись електроенергія до Криму і двох районів Херсонської області.

Наразі триває ремонт однієї з трьох магістральних ліній електропередач, які йдуть до Криму повз Чаплинку: одна пошкоджена опора вже демонтована, замість неї встановили нову залізобетону, а сусідні проміжні опори, які похилилися після вибуху, вирівняли та закріпили.

Напередодні співробітники підрозділу НЕК «Укренерго» у Херсонській області працювали під сильним вітром і дощем, техніка грузла у розмоклому ґрунті, але роботи не припиняли. Сьогодні вони продовжаться.

Активісти, які наглядають за ремонтом, кажуть: домовилися з енергетиками відкрити їм доступ до ліній електропередач і не заважати проводити ремонт за умови, що ті не вмикатимуть електроенергію для Криму.

Окрім відремонтованої ЛЕП, в районі Чаплинки до Криму йде іще дві — двостоякова 330-кіловольтна залізобетонна лінія «Каховка-Островська» і такої ж потужності лінія «Каховка-Джанкой». Всі вони зараз відключені на Каховській підстанції.

Джерело: Радіо Свобода.

Схожі новини