Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міхалков пояснив польському актору, коли Путін звільнить Сенцова

  • 24.11.2015, 19:43
  • 1 429

Кінорежисер Микита Міхалков відповів на відкритий лист відомого актора з Польщі Даніеля Ольбрихського, в якому поляк попросив російського колегу заступитися за незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

"Міхалков дав зрозуміти, що президент Путін не може втручатися у рішення суду. Натомість, він може застосувати право помилування", — сказав "Польському радіо" Ольбрихський, розкриваючи деталі відповіді росіянина. Минулого тижня поляк закликав Міхалкова втрутитися у справу проти українця, оскільки він серед представників кіноіндустрії "найближче до президента Росії". "Я часто нагадував Міхалкову, що росіяни взяли свою релігію з Візантії, а ми з Риму. Тому наш погляд на світ відрізняється, бо у Візантії влада походить від Бога.

Міхалков відповів, що його країна не настільки візантійська, щоб президент міг втручатися у судовий процес", — пояснив Ольбрихський.

За словами польського актора, Міхалков пообіцяв пильно стежити за справою проти Сенцова і запевнив, що вважає українця невинним. Сьогодні російський суд залишив вирок Сенцову без змін. Суд над Сенцовым розпочався 21 липня в Ростові-на-Дону. Цьому передувало викрадення Сенцова ФСБ в Криму нібито як члена "Правого сектора", хоча і він сам, і "Правий сектор" це спростували. З проханням звільнити Сенцова до російської влади не раз зверталися його колеги, у тому числі Кшиштоф Зануссі, Педро Альмодовар, Вім Вендерс і Микита Міхалков. Також із закликами звільнити Сенцова звернулася ПАРЄ і генсек ООН Пан Гі Мун.

Схожі новини