Передплата 2024 ВЗ

Рада зменшила кворум на зборах ТОВ

  • 24.11.2015, 18:00
  • 1 220

Верховна Рада ухвалила зміни до статті 60 Закону України «Про господарські товариства» щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю.

За відповідне рішення у вівторок проголосували 233 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон передбачає, що загальні збори учасників ТОВ вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності понад 50-а (раніше - 60) відсотками голосів.

Крім того, документ встановлює норму, що установчими документами товариств, у статутному капіталі яких відсутня державна частка, може бути встановлений інший відсоток голосів учасників (представників учасників), за умови присутності яких загальні збори учасників вважаються повноважними.

Окрім того, парламент ухвалив закон щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні та стимулювання інвестицій. Його підтримав 261 народний депутат.

Закон визначає, що відносини між приватними партнерами та порядок визначення приватного партнера для представництва інтересів інших партнерів у відносинах з державним партнером визначаються умовами договору, укладеного між відповідними партнерами у рамках державно-приватного партнерства.

Також документ визначає, що, окрім переможця конкурсу з визначення приватного партнера, такими партнером може виступати юридична особа, створена для здійснення державно-приватного партнерства переможцем конкурсу, якщо це передбачено умовами відповідного конкурсу. При цьому протягом строку, встановленого договором, переможець конкурсу має прямо або опосередковано володіти більше ніж 50 відсотками статутного капіталу цієї юридичної особи.

Схожі новини