Передплата 2024 «Добра кухня»

Тристороння контактна група наполягає на звільненні всіх полонених до кінця 2015 року

  • 24.11.2015, 16:49
  • 613

Під час переговорів у Мінську йшлося про те, що в найкоротші терміни слід активізувати процес звільнення заручників у форматі «всіх на всіх».

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі наполягає на звільненні всіх заручників до кінця 2015 року. Про це за підсумками скайп-зустрічі контактної групи повідомила в Facebook прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучма Дарка Оліфер.

За її словами, під час відеоконференції були заслухані доповіді представників СММ ОБСЄ і офіцерів СЦКК.

«Українська сторона ще раз підтвердила, що повністю виконала взяті на себе зобов'язання щодо відведення військової техніки калібром менше 100 мм. Представники СММ ОБСЄ та офіцери СЦКК відзначають у своїх доповідях різке збільшення кількості обстрілів і випадків порушення режиму припинення вогню за минулу 10 днів. Представники СММ ОБСЄ повинні бути допущені на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону. Також необхідно найближчим часом збільшити кількість технічного забезпечення для контролю, які використовують представників СММ ОБСЄ, - мова йде, зокрема, про безпілотники і прилади відеоспостереження», - йдеться у повідомленні.

Також під час переговорів ішлося про те, що в найкоротші терміни слід активізувати процес звільнення заручників у форматі «всіх на всіх».

«Цей процес повинен завершитися до кінця 2015 року. У першу чергу це стосується звільнення найуразливіших осіб - жінок і тих, хто гостро потребує медичної допомоги», - зазначила Оліфер.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини