Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Український художник переміг на конкурсі в Лондоні

  • 24.11.2015, 19:17
  • 1 094

Головним переможцем конкурсу і володарем премії в 20 тис фунтів стерлінгів став Сергій Петлюк, який живе та працює у Львові.

Український художник переміг на конкурсі в Лондоні
Український художник переміг на конкурсі в Лондоні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт проекту.

У Лондоні 23 листопада оголосили переможця відкритого конкурсу для молодих художників з України та Великоъ Британії UK/RAINE.

У конкурсі змагалися 10 тис робіт 2100 художників. Усього до фіналу потрапили 30 митців з Великої Британії та України. Представлені роботи різних жанрів: інсталяції, нові медіа, живопис, скульптура та стріт-арт. Переможець кожної категорії отримує 10 тисяч фунтів стерлінгів (понад $15 тис).

Володарями премій у різних номінаціях стали: Домінік Бітті (живопис), Джеймі Фітцпатрік (скульптура), Роман Михайлов (інсталяція), Сергій Петлюк (нові медіа), Дмитро Микитенко (стріт-арт). Грошовий приз кожного з номінантів склав 10 тис фунтів стерлінгів.

Відкрите інтернет-голосування визначило володаря призу глядацьких симпатій та премії у 5 тис франків. Ним стала британська художниця Олівія Бакс.

Усі роботи фіналістів експонуються в лондонській Saatchi Gallery з 24 листопада до 3 січня. Конкурс UK/RAINE проводять Фонд Firtash Foundation і лондонська Saatchi Galler.

"Я постійно працюю в декількох вимірах - фізіологія людського тіла і фізіологія міста; а також з ритмічною комбінацією різних масштабів - емоційних і соціальних, індивідуальних і общинних, ізольованих і відкритих. Створені з допомогою нових медіа-засобів, мої твори — відео та інтерактивні інсталяції - є безперервним дослідженням контакту між чутливістю тіла та різних течій життя (потік уяви, пам'яті, інформації, медіатизації, співжиття і т.д.) вивчення перетину різних меж і поверхонь - особистісні, психологічні, культурні, географічні, економічні тощо", - поділився Сергій Петлюк.

Схожі новини