Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ викрила "вугільну" схему фінансування терористів

  • 24.11.2015, 14:41
  • 857

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм виведення посадовцями у «тінь» державних коштів для фінансування терористичних угрупувань т.з. "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Чиновники одного з державних підприємств залізничної галузі провели наприкінці 2014 року процедуру відкритих торгів на території, тимчасово окупованій терористами. Предметом закупівлі були дванадцять тисяч тонн вугілля на загальну суму понад 16 мільйонів гривень. Переможцем торгів визнане одне з приватних підприємств, яке не має відношення до видобування вугілля. Воно зареєстроване на території одного з центральних колгоспних ринків у Костянтинівці. Співробітники спецслужби встановили, що ця компанія не здійснювала господарських операцій, ніколи не постачала вугілля на державне підприємство з шахт, розташованих на підконтрольній Україні території», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для виведення перерахованих державних коштів на непідконтрольну Україні територію менеджери приватної структури оформили договори на фіктивні безтоварні операції на всю суму тендеру з суб'єктами господарювання, які зареєстровані на тимчасово окупованій території.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (Фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ перехопила на кордоні з Росією військове обладнання

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у механізмі фінансування терористів.

Схожі новини