Передплата 2024 ВЗ

У Львові відкрився музей герою Небесної Сотні Юрію Вербицькому

  • 21.11.2015, 14:34
  • 3 177

У Львівській школі відкрився невеличкий музей на честь Юрія Вербицького, якого викрали та вбили під час Революції Гідності.

У Львові відкрився музей герою Небесної Сотні Юрію Вербицькому
У Львові відкрився музей герою Небесної Сотні Юрію Вербицькому

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Активіст Євромайдану Юрій Вербицький був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими у січні 2014 року і вбитий після катувань. Сьогодні його згадували у рідній школі.

Після трагічних подій були затримані троє безпосередніх виконавців викрадення та вбивства Юрія Вербицького. Решта злочинців, а за словами Ігоря Луценка їх було 11, досі у розшуку.

Сьогодні, 21 листопада, у Львові на Личаківському кладовищі поклали квіти до могил загиблих під час Революції Гідності й АТО. Опісля присутні помолилися за душі загиблих за волю України.

Представники громадських організацій, очільники міста й області та усі небайдужі мешканці Львова поклали квіти та запалили лампадки на могилах осіб, які загинули під час Революції Гідності, борців за волю України та могилі генерала С. Кульчицького на полі почесних поховань № 67. Опісля відбувся чин панахиди за загиблими.

Далі всі перейшли до могил загиблих в АТО на поле почесних поховань № 76, де після покладання квітів молилися за загиблими.

Нагадаємо, заходи продовжаться біля пам'ятника Т. Шевченку, де о 14.30 год. відбудеться екуменічна молитва та всенародне віче. А завтра, 22 листопада, на проспекті Свободи буде організовано мистецьку виставку «Художник на Майдані: минуле і сьогодення». На середу, 25 листопада, заплановано проведення конференції «Залучення громадянського суспільства в процеси децентралізації».

Організатори закликають львів’ян не бути байдужими й долучитися до заходів з відзначення Дня Гідності та Свободи і другої річниці початку Революції Гідності.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини