Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Світовий банк виділить Україні 560 млн доларів на дороги

  • 19.11.2015, 15:27
  • 933

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть Україні позику у розмірі 560 мільйонів доларів на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі.

Це передбачено угодою, підписаною між Міністерством інфраструктури України та Світовим банком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки цим грошам ми зможемо завершити приблизно за п'ять років дорогу Київ-Полтава-Харків... Ми можемо розробити нові проекти доріг по напрямах Львів-Харків, довести новий пілотний проект по напрямку Київ-Кіровоград-Миколаїв та якісні проекти по автоматичному ваговому контролю», - сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на церемонії підписання.

Позика також допоможе забезпечити фінансування технічного обслуговування і поліпшення дорожньої безпеки на майже 840 кілометрах основних національних транспортних коридорів країни.

З боку Світового банку угоду підписав директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.

Нагадаємо, Міжнародний банк реконструкції та розвитку є одним із двох основних структурних підрозділів Світового банку. Основним завданням МБРР є стимулювання економічного розвитку країн, що розвиваються, шляхом надання їм довгострокових позик.

Схожі новини