Передплата 2024 ВЗ

У Криму обвалилась пам'ятка архітектури світового значення

  • 18.11.2015, 20:23
  • 1 215

В окупованому Росією Криму, у місті Судак стався обвал однієї із стародавніх веж Генуезької фортеці.

Про цеповідомило УНІАН із посиланням на джерело, близьке до «Республіканського комітету з охорони культурної спадщини Криму». За даними видання, причиною даної події є недбале ставлення до пам'ятки.

«Пам'ятці світового значення не приділяють достатньо уваги. Реставраційні роботи, так само як і дослідження технічного стану об'єктів фортеці, не проводяться. Разом з тим нове керівництво будує на його території готельні номери і туалети», - йдеться в повідомленні. Офіційного підтвердження інформації наразі не надходило.

Нагадаємо, міністерство культури України заявило, що незаконне рішення російської окупаційної влади, яким 220 українських пам'яток Криму віднесені до культурних об'єктів федерального значення РФ, не має жодних правових наслідків і суперечить міжнародному праву.

У ЮНЕСКО не раз наголошували, що усі пам’ятки, розташовані на території Криму, належать Україні і будь-які рішення щодо них можуть прийматись тільки за її участі.

Генуезька фортеця — фортеця в місті Судак (Крим, Україна), побудована генуезцями з 1371 по 1460 рік. Фортеця розташована на стародавньому кораловому рифі, що є конусоподібною горою (Киз-Кулле-Бурун, або Кріпосна), біля Судацької бухти Чорного моря. Площа фортеці майже 30 гектарів.

Схожі новини