Передплата 2024 «Добрий господар»

Під львівським пунктом прийому макулатури знайшли виборчі бюлетені

  • 18.11.2015, 15:49
  • 1 026

Активісти виявили знищені бюлетені на користь партії «Наш край».

У львівському парку на Левандівці поруч із пунктом прийому макулатури знайшли десятки виборчих бюлетенів з позначками за кандидатів від партії «Наш край». Більшість бюлетенів порізані і зібрані щонайменше з двох різних дільниць, що входять до різних округів.

Активіст «Варти-1» Ігор Зінкевич, який виїхав на місце події, розповів ZAXID.NET, що бюлетені знайшли у парку на вул. Сяйво неподалік від прийомного пункту макулатури.

«Ми повідомили про це правоохоронців. Слідчо-оперативно група вже зафіксувала цей факт. Далі будуть звертатися до членів ДВК і в окружну ОВК для вияснення обставин неналежного зберігання бюлетенів. Усього там було 30-40 бюлетенів, більшість з них були порізані, лише один був повністю цілий», - розповів Ігор Зінкевич.

Голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький повідомив ZAXID.NET, що йому вже відомо про цей випадок. «Зараз звернемося до правоохоронців, щоб вони з'ясували, що це таке. Тут з головами цих комісій нема про що говорити, треба розслідувати», - заявив Сліпецький.

Зазначимо, що на всіх бюлетенях стоять відмітки за кандидатів від партії «Наш край», яка за офіційнимиданими не подолала виборчого порогу для проходження у Львівську міську раду. Нагадаємо, що у Львові виборчий список «Нашого краю» сформували переважно колишні члени Партії регіонів та СДПУ (о).

Відомо також, що документи взяли щонайменше з двох різних дільниць, які на цих виборах входили до різних округів.

Один із лідерів львівського осередку партії «Наш край» Олег Баляш повідомив ZAXID.NET, що юристи зараз готують офіційні звернення до правоохоронців.

«Це дуже дивна ситуація. Тим більше, що на виборах до Львівської міської ради наша партія отримала значно менший результат, ніж на виборах до обласної ради. Зараз наші юристи готують офіційні заяви до правоохоронців щодо цього випадку. Партія однозначно буде реагувати на це і слідкуватиме за розслідуванням. Люди мають знати, що сталося із стається із їхніми голосами», - заявив Олег Баляш.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини