Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нью-Йорку бойкотували концерт диригента, який підтримав анексію Криму

  • 27.10.2015, 14:58
  • 996

Мітингувальники зібралися з плакатами перед входом до концертного залу, де виступав Лондонський оркестр з російським диригентом Валерієм Гергієвим.

У Нью-Йорку бойкотували концерт диригента, який підтримав анексію Криму
У Нью-Йорку бойкотували концерт диригента, який підтримав анексію Криму

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Увечері в п'ятницю активісти в Нью-Йорку біля Лінкольн-центру, де виступав Лондонський симфонічний оркестр, зустрічали відвідувачів з плакатами: "Валерій Гергієв підтримує війну в Україні", "Ганьба підписантам!". Причиною акції стало підписання відомим російським диригентом відкритого листа щодо виправдання анексії Криму.

Акції проти виступів у Нью-Йорку і взагалі в США російських зірок, які підписали відкритий лист Володимиру Путіну у підтримку анексії Криму, тривають вже другий рік.

Активісти кричали англійською: "Бойкотуйте Гергієва". Ідейний натхненник групи Володимир Давиденко роздавав листівки. "Наша головна мета - проголошувати світові про ганебні діяння таких "підписантів". Ми їх виловлюємо під час гастролей і знеславлюємо. На щастя, нас підтримують у багатьох містах по всьому світу: в Бордо, в Мюнхені, в різних містах в Канаді. Для деяких це політичний протест, для мене - суто етичний. У нас є певний кодекс поведінки, якого ми намагаємося дотримуватися. Але емоційне напруження дуже сильне, особливо коли з "ватником" опиняєшся лицем до лиця", - зазначив він.

"Гергієв - один з тих, хто створює атмосферу ненависті в Росії по відношенню до найближчих сусідів, підтримуючи мілітаристську політику Путіна", - пояснив свою присутність у пікеті і свій особистий бойкот концерту один з учасників акції Олексій Потапов.

Схожі новини