Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Норвегії пропонують призупинити дотримання Шенгенської угоди через міграційну кризу

  • 26.10.2015, 17:04
  • 938

Норвегії необхідно тимчасово призупинити дотримання зобов'язань Шенгенської угоди у зв'язку з міграційною кризою.

Таку заяву прийняв виконавчий комітет норвезької Партії прогресу, яка входить до складу правлячої коаліції разом з консервативною партією Хейре, пише з посиланням на Aftenposten Європейська правда.

"У нинішній ситуації необхідно, щоб Норвегія використала можливість, яку вона має відповідно до положень Шенгенської угоди, тимчасово призупинивши її дії, і почавши здійснювати повноцінний прикордонний контроль", - йдеться в документі.

У заяві також пропонується поставити перед Євросоюзом, до якого Норвегія не входить, а також ООН питання про перегляд чинних міжнародних угод і конвенцій, адаптувавши їх до поточної ситуації.

Партія прогресу також не згодна зі скороченням основних соціальних послуг в результатівеликих міграційних потоків.

"У Норвегії соціальні послуги кращі, ніж у сусідніх країнах. Ми розуміємо, що прохачі притулку воліють приїжджати до Норвегії, але у нас просто не вистачає можливостей забезпечити всіх бажаючих", - зазначив лідер партії Сів Йенсен.

Міністр юстиції і член Партії прогресу Андерс Анундсен сказав, що в даний момент питання про повернення заходів прикордонного контролю не є для уряду першочерговим.

Схожі новини