Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І автографи поставили, і футбольні шалики подарували

  • 21.10.2015, 20:48
  • 1 861

Поранені бійці АТО, які лікуються у військовому госпіталі, вдячні за теплий візит красуням з національної футбольної збірної України.

Напередодні кваліфікаційного матчу чемпіонату Європи-2017 між національними жіночими збірними України та Румунії (відбудеться у четвер, 22 жовтня, на стадіоні “Арена Львів”) троє футболісток збірної України, Лідія Шпак, Ірина Кочнєва і Яна Калініна, разом із тренером збірної Володимиром Ревою організували у Львові соціальну акцію. Спортсмени відвідали Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, щоб підтримати дух бійців АТО, які лікуються там, і подарувати їм спортивні атрибути — шалики, кепки, ручки. Поранені хлопці, які пережили жахіття в АТО, були раді візиту красунь-футболісток і пообіцяли вболівати за них під час поєдинку з румунками.

Лідія Шпак підійшла до 21-річного десантника 95-ї аеромобільної бригади Романа, поставила автограф на плакаті, який урочисто подарувала йому. Хлопець був розчулений, це підняло йому бойовий настрій. Як сказав Роман журналісту “ВЗ”, він родом із Запоріжжя, воював у Донецькій області. Там куля пробила йому легені та хребет. Тепер хлопець їздить в інвалідному візку, реабілітовується у військовому шпиталі Львова.

Спортсмени у супроводі журналістів заходили у декілька палат госпіталю, вибрали ті, де лежали воїни, прикуті до ліжок. Вони були найбільш розчулені візитом футболісток. На стіні у палатах висіли синьо-жовті стяги, на яких спортсменки ставили свої автографи. “Цією благодійною акцією хочемо підтримати хлопців, які захищають нашу Україну, - сказала Яна Калініна. - Заради них будемо боротися за перемогу. Нехай вони швидше одужують, вони справжні чоловіки-захисники!”.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини