Передплата 2024 «Добра кухня»

Вовк: "В однієї з країн є супутникові знімки теракту МН17"

  • 12.10.2015, 16:49
  • 966

Колишній начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк заявляє про існування супутникових знімків краху малазійського пасажирського авіалайнера рейсу MH17, який був збитий терористами над окупованою територією Донбасу 17 липня минулого року. 

Як розповів генерал-майор в інтерв'ю російському виданнюНова газета, в момент пуску ракети ЗРК Бук російських супутників над цими територіями не було. "Чиї були? Хай дадуть знімки ті, хто їх має. А має одна з країн, яка відноситься до сильних", - сказав Вовк.

"Знімки, підкреслюю, тієї катастрофи і того місця. Чому їх не оприлюднили досі, я не знаю. Міжнародній групі ці знімки теж не передані", - стверджує екс-співробітник СБУ.

При цьому Вовк зазначив, що в розслідуванні цієї катастрофи космічна фотозйомка може виявитися вирішальним фактором. "Допоміжний елемент експертизи, який ви згадали, а саме - космічна зйомка, може виявитися вирішальним. Але на даний момент поки він відсутній", - поскаржився він.

"Треба залучити когось із підозрюваних. Ми ж розуміємо: Гиркина не заарештуєш, Плотницького не заарештуєш. Однак отримаємо реакцію, що спонукає момент активізації слідчих, експертів, дослідницьких груп, врешті-решт, провідних світових держав. Ну і, відповідно, прорив у розслідуванні", - вважає колишній начальник ГСУ СБУ.

Генерал-майор вважає, що завтра, 13 жовтня, Рада з безпеки Голландії навряд чи представить остаточну доповідь про обставини краху рейсу МН17. "Сумніваюся, що почуємо конкретний висновок. Скажуть: "попередньо", "можливо" або знову перенесуть", - резюмував він.

Джерело: Ліга.Новости

Схожі новини