Передплата 2024 «Добра кухня»

Бійцям АТО зробили протези в Італії

  • 10.10.2015, 08:26
  • 1 018

Троє бійців АТО, яким довелось ампутувати кінцівки, отримали нові протези в Італії. Хлопцям встановили протези нового покоління.

Бійцям АТО зробили протези в Італії
Бійцям АТО зробили протези в Італії

Історії бійців розповідає Gazeta.ua.

24-річний Олександр Піддубний, 31-річний Олександр Охріменко та 40-річний Андрій Шараєнко важкі поранення отримали в різних боях, у всіх трьох не стало руки. Нові протези, міоруки, їм встановили в Італії. Допомогли у цьому співробітники фонду "Життя без кордонів".

Нові протези вміють майже все, що робить рука. Пальці рук можуть стискатись та розтискатись, з таким протезом можна тримати тонкі предмети, такі як лінійки, а також стискати у руках стакан. Працює він від імпульсів, які виникають, коли відбувається скорочення м'язів рук. Щоб рухати рукою, людина має тільки подумати про це. Протез заряджається від електрики, як мобільний телефон.

У проекті "Життя без кордонів" розповідають, що до такого протезування готові ті хлопці, в яких вже повністю зажили шви та сформувалась кукса. Готовими до цього виявились саме ці троє бійців.

На черзі ще 6 хлопців. Для бійців АТО протезування безкоштовне, допомагає держава та волонтери. До слова, такі самі міопротези ставлять у Німеччині, Канаді та США, але в Італії їх вартість нижча.

Джерело: Телеканал новин "24".

Схожі новини