Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пентагон переформатує програму допомоги сирійським повстанцям

  • 09.10.2015, 19:47
  • 845

США згортає програму допомоги повстанцям, які протистоять бойовикам угруповання «Ісламська держава» та силам режиму президента Башара Асада.

Натомість Пентагон планує розробити альтернативну, більш ефективну програму підтримки

"Попередні зусилля у цьому напрямку не виправдали очікувань, тому ми шукаємо інші шляхи для досягнення тих же стратегічних цілей, які є правильними, які дозволять силам опозиції повернути захоплені ІД землі та звільнити сирійську землю від екстремізму", - заявив міністр оборони США Еш Картер, передає CNN.

США планує підтримувати сили так званої Сирійської Арабської коаліції, близько 5 тисяч бійців якої базуються на півночі країни. Допомога передбачає тренування, підтримку у галузях комунікацій та розвідки.

Тим часом, як повідомляє BBC з посиланням на дані спостерігачів, бойовики угруповання "Ісламська держава" вибили повстанців з низки населених пунктів на півночі від Алеппо в Сирії. "ІД" вперше настільки наблизилась до комерційної столиці країни.

Армія Асада 8 жовтня оголосила про розгортання наступу. Росія, підтримуючи президента, офіційно проводить військову операцію в Сирії з 30 вересня, задіяні авіація і флот.

Джерело: hromadske.tv

Схожі новини