Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова Пентагону офіційно підтвердив падіння російських ракет на території Ірану

  • 09.10.2015, 17:12
  • 817

Раніше Росія спростовувала повідомлення про це, які з’явилися ввечері 8 жовтня у ЗМІ.

Голова Міністерства оборони США Ештон Картер підтвердив інформацію про те, що, за даними військових, «принаймні чотири ракети, метою яких були позиції в Сирії, впали в Ірані». Про це він заявив під час спільної прес-конференції з міністром оборони Великої Британії Майклом Феллоном у Лондоні.

Раніше 8 жовтня телеканал CNN з посиланням на двох посадових осіб США повідомив, що частина крилатих ракет, випущених по Сирії з акваторії Каспійського моря, не долетіла до місця призначення і впала в Ірані. Один зі співрозмовників телекомпанії припустив, що в результаті інциденту могли бути жертви, проте другий співрозмовник цю інформацію не підтвердив.

У Міноборони Росії заперечили заяви CNN.

«Який би не був неприємний і «несподіваний» для наших колег у Пентагоні і Ленглі вчорашній удар високоточною зброєю по інфраструктурі ІДІЛ в Сирії, - все-таки всі запущені з кораблів ракети знайшли свої цілі. Це факт. Інакше довелося б визнати, що розташовані на значній відстані один від одного об'єкти терористичного угруповання ІДІЛ у Сирії вчора вибухнули самі по собі. Причому майже синхронно», - заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігорь Конашенков.

Як повідомлялося, 7 жовтня Росія вперше атакувала Сирію з кораблів у Каспійському морі.

Джерело: УНІАН

Схожі новини