Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна і Казахстан домовилися про пільгові "транзити"

  • 09.10.2015, 17:04
  • 711

Україна і Казахстан домовилися про встановлення взаємних пільгових тарифних ставок при транзитних перевезеннях казахстанських вантажів по території України та українських вантажів транзитом по території Казахстану.

Про це повідомили у прес-службі Мінрегіону.

"Залізничні адміністрації проведуть роботу по встановленню пільгових тарифних ставок при транзитних перевезеннях казахстанських вантажів по території України та українських вантажів транзитом по території Казахстану, а також вивчать можливість організації контейнерних перевезень в напрямку Європа-Китай-Європа з використанням поїздів "Вікінг" і "Номад Експрес", - зазначають у міністерстві.

Повідомляється також, що низка інших важливих інфраструктурних питань увійшла до підписаної в Астані в рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Казахстану "Дорожньої карти" - плану дій розвитку українсько-казахстанських відносин, на 2015 - 2017 роки.

Крім того, Україна і Казахстан домовилися визначити конкретні напрямки співробітництва у сфері космічної діяльності та можливості участі казахстанських та українських підприємств у спільних проектах.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини