Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська газета опублікувала карту України без Криму

  • 09.10.2015, 16:57
  • 1 646

Дитяча газета «Зайчик», яка видається у Львові, опублікувала карту України без Криму.

Публікація уже викликала обурення деяких передплатників. В редакції газети запевняють, що трапився прикрий недогляд і уже попросили вибачення у читачів та їхніх батьків.

У новому випуску львівської дитячої газети «Зайчик» киянин Тарас Бик виявив опубліковану карту України, однак без анексованого Росією Криму.

«І де б ви шукали гарячу точку сепаратизму? В Одесі? Харкові? Все набагато простіше: Львів, вул. Володимира Великого 5-а. Ось таку карту України намагається вбити в голови наших дітей редакція журналу «Зайчик», —прокоментував Тарас Бик у Facebook опубліковане ним фото однієї зі сторінок видання.

У коментарі ZAXID.NET Тарас Бик повідомив, що читачем цього журналу є його син: «Це йому прадідусь виписав, отримуємо журнал поштою».

«Зайчик» вільно продається і у торгових мережах преси. Наприклад, кореспондент ZAXID.NET без проблем придбав примірник жовтневого випуску у газетному кіоску в центрі Львова.

Головний редактор «Зайчика» Володимир Гординський у коментарі ZAXID.NET пояснив публікацією усіченої карти України недоглядом співробітників редакції.

«Ми з’ясуємо, звичайно, як таке могло статися. Думаю, що це просто помилка, хоча не виключаю, що це могло статись зумисно. У будь-якому випадку, я хочу скористатися нагодою і попросити вибачення у наших читачів та передплатників. Звичайно, Крим — це Україна», — сказав Володимир Гординський.

Дитяча газета «Зайчик» позиціонується як «пізнавальна та розвиваюча газета для дбайливих батьків і їхніх дітей від 3 до 14 років» і входить до портфелю видань найбільшої на українському ринку преси групи компаній «Експрес Медіа Груп». Задекларований разовий тираж «Зайчика» становить 68 тис. примірників.

Як повідомляв ZAXID.NET, схожий випадок трапився у серпні. У одному з матеріалів газети «Вести» до Дня Незалежності йшлося про те, що територія України становить 576604 кв. км., тобто без урахування площі Кримського півострова.

Також на початку року мобільний оператор «МТС» на головній сторінці сайту компанії опублікував карту України без Криму, однак згодом помилку виправили.

Схожі новини