Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мінрегіонбуд: "13 областей України почали опалювальний сезон"

  • 09.10.2015, 15:52
  • 1 079

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства повідомляють, що на сьогодні місцева влада у 13 областях України заявила про початок опалювального сезону.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на заступника міністра Мінрегіонбуду Едуарда Кругляка.

«Зараз в країні спостерігається різке зниження середньодобової температури повітря і відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, рішення про початок опалювального сезону лежить на органах місцевої виконавчої влади. Станом на 8 жовтня відповідні рішення ухвалені в 13 областях України», — повідомив Едуард Кругляк.

За його словами, показники підготовки сфери ЖКГ України до опалювального сезону свідчать про технічну готовність. «Готове до осінньо-зимового періоду й теплове та водопровідно-каналізаційне господарство України», — сказав Кругляк.

Сьогодні столична влада заявила, що з 10 жовтня комунальні служби розпочнуть подачу теплоносія в житлові будинки Києва, в соціальні об’єкти тепло почали подавати на початку тижня.

В Україні опалювальний сезон стартує щойно температура повітря знижується до восьми градусів протягом трьох днів.

Схожі новини