Передплата 2024 ВЗ

Financial Times: "Яресько просить інвесторів подвоїти допомогу Україні"

  • 09.10.2015, 15:24
  • 884

Міністр фінансів України Наталія Яресько закликала США, ЄС та інших інвесторів подвоїти їх фінансові зобов'язання перед країною в наступному році.

При цьому Яресько попередила, що допомога МВФ в 40 млрд дол. замала, щоб гарантувати довгострокову економічну стабільність, пише Financial Times.

Україна домагається значних успіхів у проведенні економічних реформ і планує провести нові, в тому числі податкові, зазначає автор статті Шон Донна.

Міністр заявила, що суму фінансової допомоги, наданої Україні США, розміром 7,5 млрд дол., необхідно подвоїти задля розвитку інфраструктурних проектів та заохочення інвестицій в Україні.

В інтерв'ю виданню Яресько також попередила, що Київ не пропонуватиме Росії якусь "особливу угоду" щодо облігацій на 3 млрд дол., термін погашення яких настає в грудні, підкресливши, що вона повинна бути частиною домовленості про реструктуризацію боргу, узгодженої з іншими кредиторами влітку.

"Це попередження надійшло напередодні зустрічі в п'ятницю між Яресько і міністром фінансів Росії Антоном Сілуановим, з метою обговорення подальшої долі цих боргових зобов'язань", - йдеться в статті.

"Київ розглядає російський борг як комерційний і стверджує, що з ним слід вчинити, як із будь-яким іншим боргом, що входять в програму реструктуризації на суму 15 млрд дол. Але Росія наполягає на тому, що він повинен вважатися "державним" боргом - це означає, що його невиплата ускладнить вже діючу програму МВФ. Згідно з правилами МВФ, фонд, можливо, буде змушений призупинити свою допомогу Україні, якщо Київ не здійснить платіж у грудні", - пояснює видання.

Джерело: Inopressa

Схожі новини