Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністр оборони Франції: "Асада треба усунути"

  • 09.10.2015, 15:11
  • 689

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що військові дії росіян у Сирії спрямовані насамперед на захист режиму Башара Асада.

На цьому він наголосив у п’ятницю у прямому ефірі радіостанції Europe 1.

"80-90% військових дій росіян не націлені проти "Ісламської держави". Їхнім пріоритетом в першу чергу є безпека Башара аль-Асада", - зазначив міністр.

Ле Дріан додав, що у цьому полягає різниця між інтересами Франції та РФ у Сирії. За його словами, головним ворогом Франції у Сирії залишається "ІД". "Наш головний ворог - "Ісламська держава". У Сирії це угрупування може організовувати атаки, навчання іноземних бойовиків, які завдаватимуть удари тут", - сказав він. При цьому французький міністр додав, що Асад є ворогом свого народу і має бути усунутий.

Глава оборонного відомства також розповів про труднощі нанесення авіаударів по бойовиках "ІД". "Ісламська держава організована таким чином, що діти, жінки, мирне населення перебувають на лінії фронту. Лідери бойовиків ховаються в школах, мечетях, лікарнях, ускладнюючи дії міжнародної коаліції, Франції та інших партнерів у Сирії, оскільки ми не хочемо побічних жертв", - сказав Ле Дріан. За його словами, союзники по коаліції є дуже вимогливими до цілей, завдань у Сирії і водночас чітко усвідомлюють необхідність боротьби з "ІД".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі французькі ВПС виконали другу серію повітряних ударів по позиціях бойовиків "ІД" у Сирії. Цього разу ціллю став тренувальний табір на північному сході країни поблизу населеного пункту Ракка.

Схожі новини