Передплата 2024 ВЗ

Іранського генерала-консультанта вбили у Сирії

  • 09.10.2015, 14:30
  • 754

Один з керівників елітного спецпідрозділу армії Ірану був убитий у Сирії, де він консультував сирійську армію, які протидіють бойовикам Ісламської держави.

Хоссейн Хамедані був убитий джихадістами під Алеппо, повідомляє Press TV з посиланням на заяву Стражів Ісламської революції.

Вони заявили, що іранські військовослужбовці не беруть участі у боях на території Сирії, а лише консультують сирійських військових. Іран є ключовим регіональним партнером режиму президента Сирії Башара Асада, підтримуючи його воєнною технікою та консультаціями.

У Сирії триває протистояння з березня 2011, воно забрало вже більше 250 тисяч життів, мільйони були змушені залишити свої домівки. Армія Сирії бореться як з опозицією режиму Асада, так і з бойовиками Ісламської держави, яку ЄС визнав терористичною організацією.

Крім того, Росія офіційно проводить військову операцію в Сирії з 30 вересня, задіяні авіація іфлот.

Окрім того, російська служба ВВС з посиланням на дані сирійських активістів повідомляла, що РФ завдала авіаударів по сусідніх провінціях Хама та Ідліб, що супроводжувалися наземною операцією сирійських урядових сил. Крім того, повідомляється про російські авіаудари по позиціях джихадистів в Алеппо.

Джерело: hromadske.tv

Схожі новини