Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Херсоні міліція накрила онлайн-порностудію за участю 5-річної дитини

  • 09.10.2015, 13:02
  • 1 125

У Херсоні працівники міліції припинили діяльність онлайн-порностудії, яка займалась виготовленням продукції порнографічного характеру за участю п'ятирічної дитини.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу УМВС України в Херсонській області.

"До міліції надійшла інформація з Міжнародного центру зниклих та підданих сексуальній експлуатації дітей (США) щодо херсонців, які причетні до розбещення дитини, а також виготовлення та розповсюдження в інтернеті продукції порнографічного характеру", - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки оперативники встановили, що в Херсоні працювала група осіб, яка протягом 2014-2015 років організувала та здійснювала незаконну діяльність, пов’язану з трансляцією в інтернеті продукції порнографічного характеру.

"Зловмисники створили декілька місць, де за допомогою комп’ютерної техніки у режимі онлайн надавали послуги інтимного характеру, в тому числі із задіянням п'ятирічної дівчинки (доньки організатора)", - зазначили у міліції.

Грошові кошті від вказаної злочинної діяльності організатори порнобізнесу отримували на платіжну картку кожні два тижні в розмірі 50% від загального часу спілкування моделей з клієнтами (вартість хвилини відвідування сайту складає від 0,5 до $10).

У подальшому зазначені грошові кошти через термінал самообслуговування одного із комерційних банків України розподілялись між учасниками групи та моделями шляхом перерахування на їхні власні банківські рахунки.

Контент порнографічного змісту транслювався винятково користувачам зі Сполучених Штатів Америки та країн Західної Європи. Вхід на сайт з країн СНД було заблоковано. З метою конспірації спілкування з іноземцями відбувалося лише англійською мовою.

Одночасно були проведені три обшуки, під час яких правоохоронці вилучили дев'ять одиниць комп'ютерної техніки, сім модемів та WiFi-роутерів, 13 мобільних терміналів, 15 платіжних банківських карток, предмети порнографічного характеру, платіжні та інші документи.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 Кримінального кодексу України (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Нагадаємо, міліція викрила у Києві крупну мережу з наданнясексуальних послуг, що обслуговувала заможних клієнтів за допомогою мобільних додатків.

Схожі новини