Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці у Польщі подарували Путіну на день народження труну

  • 09.10.2015, 12:40
  • 777

Під Посольством Російської Федерації в Польщі активісти Варшавського Євромайдану організували акцію з нагоди дня народження президента Росії Володимира Путіна, яке він святкує 7 жовтня.

Українці у Польщі подарували Путіну на день народження труну
Українці у Польщі подарували Путіну на день народження труну

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на Facebook-сторінку українців у Польщі.

Акція розпочалася із хвилини мовчання у пам’ять жертв всіх воєн, що проводяться або підтримуються нинішньою російською владою, а також — убитих опозційних діячів, як, наприклад, Ганна Політковська чи Борис Нємцов.

Під ворота посольства принесли символічні шматочки уламків малазійського Боїнга MH-17, збитого торік Російською ракетною системи “Бук”; труну і хрести, що імітують кладовище.

“Ми тут, як і рік тому, щоб усьому світові відкрити очі на те, ким є Володимир Путін — вбивцею, загарбником і спонсором тероризму у світі номер один. Щоб нагадати всьому світові про те, що в Україні надалі триває війна і досі вбивають людей. У цей день ми бажаємо йому тільки одного - ‪#‎HappyLastYear‬, а росіянам від усього серця бажаємо, щоб це була остання його каденція у владі? і щоб вони, нарешті, дізналися, чим є демократія і свобода”, — сказала Наталія Панченко, лідер Варшавського Євромайдану.

Акція традиційно завершилася спільним виконанням Національного Гімну України.

Схожі новини