Передплата 2024 «Добрий господар»

У Національному медуніверситеті почався конфлікт через відсторонення ректора

  • 09.10.2015, 10:53
  • 1 144

Ректора Національного медичного університету ім. О. Богомольця Катерину Амосову відсторонили від виконання повноважень на час перевірки діяльності вишу.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я з посиланням на першого заступника голови відомства Олександру Павленко. За інформацією відомства, усунення керівника регламентоване лише на час перевірки для об'єктивної і безперешкодної роботи міжвідомчої комісії.

"Це не звільнення, це тільки усунення від виконання обов'язків на час перевірки, про що є відповідний наказ, підписаний міністром. І тільки міжвідомча комісія, до складу якої входять і представники правоохоронних органів, буде, по-перше, на основі розгляду тих скарг і звернень, які надходять до МОЗ, зокрема про діяльність К.Амосової, по-друге, на основі результатів перевірки, давати рекомендації щодо легітимності рішень керівництва ВНЗ", - заявила Павленко.

Водночас міністерство повідомило про готовність розглянути колективне звернення представників студенства щодо кандидатів на посаду ректора.

Наказ про перевірку НМУ міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі підписав 5 жовтня.

Сама Амосова вважає, що формальним приводом для перевірки НМУ стали звернення "кишенькових" громадських організацій. Вона пов'язала рішення МОЗ з тим, що за останній час екс-ректор вишу Віталій Москаленко отримав додаткові підозри, а НМУ розірвав договори оренди з кількома орендарями.

Студенти вишу у соцмережах пишуть, що ректорка начебто забрала з собою печатку вишу.

Джерело: hromadske.tv.

Схожі новини