Передплата 2024 «Добра кухня»

Замах на Парубія скоїв громадянин РФ

  • 09.10.2015, 10:47
  • 871

Життя віце-спікера двічі наражалося на небезпеку.

Замах на нинішнього віце-спікера Верховної Ради Андрія Парубія в грудні 2014 року здійснив громадянин Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів сам Парубій.

За його словами, колишні співробітники управління Держохорони організували за ним стеження, були також підключені співробітники спецслужб.

"Було багатоденне стеження, аналіз усіх пересувань тощо. Не виключено, також мало місце прослуховування мобільного. Тому що саме після того, як я повідомив, що зараз вийду на вулицю, вони (екс-співробітники УДО, - ред.) дали сигнал громадянину Росії, який, власне, кидав гранату. Це була бойова граната, її кинули мені під ноги. За цілком неймовірним збігом обставин граната ця закотилася за бордюр і більшість осколків пішло в бордюр, у припарковані машини, а не в людей, яких там було досить багато", - розповів віце-спікер.

"Коли працівники міліції пішли за нападником, він кинув ще одну бойову гранату, і вона, на жаль, поранила одного із співробітників МВС. Про це також мало хто знає, але вона також поранила самого нападника. Надалі простежити його пересування вдалося, багато в чому, саме за залишеними ним слідами крові. Можу стверджувати, що те, що трапилося, - замовлення з Росії. Замах на мене, Андрія Парубія, - замовлення вищого керівництва РФ. Зараз у суді триває розгляд з цього приводу", - додав він.

Схожі новини