Передплата 2024 ВЗ

Вищий госпсуд підтвердив право коханки Януковича на 18 млн грн з бюджету

  • 09.10.2015, 10:23
  • 749

Любов Полежай є засновником фонду "Дорога майбутнього" та власником фірми, яка зробила ремонт у дитячому санаторії на вказану суму.

Про це повідомляє Тиждень.ua.

Вищий господарський суд України залишив в силі постанову Київського апеляційного господарського суду, за якою ДП «УкрНТІ «Промтехнологія» має компенсувати ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» в селі Циблі Київської області за проведення капітального ремонту 17,92 млн грн. Відповідну постанову суд прийняв 1 жовтня.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року «Славутич» та Державна компанія «Артем» уклали договір, за яким приватне підприємство отримало в оренду на 35 місяців дитячий санаторій площею 2142 кв м.

За договором, щомісячна орендна плата складала 2,265 тис. грн. Окремо фірма пообіцяла сплачувати комунальні послуги.

В липні 2013 року договір оренди санаторію «Славутич» подовжили до червня 2014 року. На цей момент Мінпромполітики передало санаторій на баланс іншому держпідприємству — УкрНТІ «Промтехнологія». Ще раніше також змінився правонаступник орендаря — на початку 2011 року ним стало ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич».

Власником цієї фірми є благодійний фонд «Дорога майбутнього», заснований коханкою екс-президента Віктора ЯнуковичаЛюбов’ю Полежай.

Суд першої інстанції задовольнив як позов ДП «УкрНТІ «Промтехнологія» про стягнення з ТОВ «ДОЗСТ «Славутич» 7,89 боргу за оренду та штрафів, так і зустрічний позов фірми про компенсацію їй проведені невід’ємні поліпшення на 17,92 млн грн.

В апеляції прокуратура вказувала, що сам договір оренди був укладений з порушеннями, так як майно санаторію мало передаватися виключно за погодженням з Фондом державного майна. Також в суді представник прокуратури заявив, що оцінщик будівельних робіт ПП «Український експертний будівельний центр» не має необхідної ліцензії.

Але апеляційний суд ці аргументи не взяв до уваги, а Вищий господарський суд погодився з цим рішенням і відхилив касаційну скаргу прокуратури.

Слід зазначити, що паралельно зі справою про компенсацію «ДОЗСТ «Славутич» за капітальний ремонт відбувається судове провадження за позовом прокуратури про визнання недійсним договору оренди санаторію. В травні господарський суд Київської області задовольнив позов, вказавши, що Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» не мала права укладати договір з фірмою Полєжай. Тепер справа знаходиться на розгляді в Київському апеляційному господарському суді.

Схожі новини