Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ватажок "ЛНР": "Ми не будемо з'єднуватися з цією Україною"

  • 08.10.2015, 17:25
  • 1 247

Ігор Плотницький заявив, що "ЛНР" не повернеться до складу України за чинної влади.

Відповідну заяву Плотницького випливає з відео, опублікованому на сепаратистському YouTube-каналі NewsFront 7 жовтня, повідомляє Еспресо.TV.

"Політика - це, насамперед, уміння знаходити компроміси один з одним. Повертатися в Україну ніхто з нас не поспішає, не збирається, і, наскільки я розумію, і вони якось не особливо нас хочуть", - зазначив Плотницький.

Ватажок "ЛНР" підкреслив обов'язковість прийняття закону про особливий статус Донбасу.

"Більш широке розуміння, практично як федерація", - додав він.

За словами глави "ЛНР", вони готові провести на окупованій території вибори за українським законодавством.

"Але ці українські закони повинні бути узгоджені з нами. Вони повинні враховувати наші інтереси. Перше - це амністія всіх, хто воювали. В України не повинно бути претензій до наших людей ", - заявив Плотницький.

За словами Плотницького, "ЛНР" повернеться до складу України тільки, якщо там не буде людей, які вважають "ЛНР" терористичною організацією, а Росію - агресором.

"Ми не будемо з'єднуватися з цією Україною. Ми не даремно проливали кров, щоб іти назад до бандерівців", - заявив ватажок терористів.

Раніше Олександр Черненко повідомив, що Рада може розпочати роботу над законом про вибори на Донбасі після 25 жовтня. За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися тільки після того, як ОБСЄ підтвердить, що безпекова ситуація це дозволяє.

Схожі новини