Передплата 2024 «Добра кухня»

Volkswagen запідозрили в заниженні даних про аварії

  • 08.10.2015, 17:17
  • 657

Середній показник числа інцидентів за участю автомобілів у Volkswagen в дев'ять разів нижче, ніж у решти автоконцернів.

Про це пише ZN.UA з посиланням на агентство Bloomberg.

Як пише агентство, компанія Stout Risius Ross за замовленням Bloomberg провела аналіз звітів автовиробників за останнє десятиліття і виявила, що середній показник числа інцидентів за участю автомобілів 11 найбільших світових автовиробників перевищує кількість аварій з машинами VW в дев'ять разів.

"З 11 виробників транспортних засобів, на частку яких припадає 88% автомобілів в США, найбільше число аварій - за участю General Motors Co. (524 інциденти на мільйон автомобілів)", - йдеться в повідомленні.

При цьому, у Volkswagen був найнижчий показник - 34 на мільйон.

Середній показник був на рівні - 301 на мільйон транспортних засобів. У трьох компаній - GM, Toyota Motor Corp. і BMW - такі показники були на рівні вище середнього.

Низький рівень був у Chrysler - 101 інциндент, і у Honda - 78.

Агентство вирішило акцентувати увагу на тому, що у Nissan Motor Co. цей показник теж на рівні 78 випадків на мільйон, і що "повністю відповідає" всім нормам, заявив прес-секретар компанії Стів Яехер.

Як відомо, "дизельний" скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Йдеться про машини 2009-2015 років випуску. Компанії загрожує штраф в 18 млрд доларів, а Мін'юст США почав за фактом порушень кримінальне розслідування.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн публічно вибачився перед клієнтами VW.

Як повідомлялося, Volkswagen відібрав у Toyota звання найбільшого світового автовиробника за підсумками першого півріччя, здійснивши свою давню мрію на три роки раніше плану.

Схожі новини