Передплата 2024 ВЗ

Полозов: "Савченко погрожує оголосити сухе голодування"

  • 08.10.2015, 17:06
  • 682

Полозов зазначив, що суддя у її справі стає все менш прихильним до захисту.

Український нардеп і льотчиця Надія Савченко знову погрожує оголосити голодування. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив її адвокат Микола Полозов.

"Надія почуває себе добре у фізичному плані. В емоційному, я б сказав, вона засмучена тим, яким чином, як відбувається суд, вона бачить, що є абсолютне перекошення у бік обвинувачення. І мало того, вона пригрозила, що у випадку, якщо суд буде далі робити такі спроби, у тому числі і за заявою прокурора про відвід адвокатів, то або видалення її із зали суду, або вона оголосить сухе голодування", - заявив адвокат.

Полозов зазначив, що суддя у її справі стає все менш прихильним до захисту.

"Видно, що дісталося їм усім, і суду дісталося, і прокурорам, тому вони стали більш нервово себе поводити... Ще я зазначив, що суд став вести себе більш прихильно до обвинувачення і набагато менш прихильно до захисту... Видно, що з суддею Степаненком ведеться якась робота російською владою, і йому вже сказали, що він не повинен бути таким добрим дідусем, яким він намагався здаватися на першому судовому засіданні, що маски можна скинути і час вже підводити до вироку", - сказав Полозов.

Адвокат розповів, що в ході сьогоднішнього засідання був допитаний один потерпілий — Едуард Лелюх.

"Він є, як і допитані вчора свідки Лангавий і Ословський, сепаратистом. Він був у той період, коли потрапила в полон Надія Савченко, одним з учасників батальйону "Зоря" так званої "ЛНР", і він розповідав обставини, які відбувалися 17 червня. У принципі, його показання нічим не відрізняються від тих свідчень, які давали вчорашні свідки, всі вони засновані на тому тексті, який вказаний у протоколі допиту, який проводився ще в ході попереднього слідства. І за традицією, будь-які уточнюючі питання вводять цього свідка в ступор", - розповів захисник.

Він нагадав, що всього в матеріалах кримінальної справи близько 50 свідків. "Я не впевнений, що їх усіх будуть викликати, хоча деяких ми б хотіли обов'язково заслухати, наприклад Ігоря Плотницького, який, на мій погляд, є одним з головних свідків у цій справі", - зазначив Полозов.

Донецький суд Ростовської обл. продовжить розгляд справи української льотчиці і нардепа Надії Савченко 12 жовтня.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які в минулому році влітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона звинувачення стверджує, ніби Савченко вела коригування вогню під час обстрілу з боку українських військових. Також льотчицю звинувачують у незаконному перетині російського кордону.

Схожі новини