Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мінфіні повідомили, коли місія МВФ повторно прибуде в Україну

  • 08.10.2015, 16:42
  • 770

Вона має повернутися на початку листопада.

Повторне прибуття місії Міжнародного валютного фонду для продовження дискусій в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України очікується в листопаді. Про це повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

"Фізично місія МВФ завершила свою роботу в Україні в кінці минулого тижня. Але робота щодо другого перегляду програми продовжиться. Вони, судячи з усього, повернуться на початку листопада", - сказав він в кулуарах Київського міжнародного економічного форуму в четвер.

Відповідаючи на питання про те, які висновки очікуються за підсумками роботи місії МВФ, Шевальов сказав: "позитивні".

Як відомо, з 22 вересня по 2 жовтня в Україні працювала місія Міжнародного валютного фонду. Вона перевіряла впровадження українською владою структурних перетворень та боротьбу з корупцією. 3 жовтня місія вирішила продовжити роботу в Україні.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила про списання Україні $3,8 млрд міжнародного боргу. Одночасно на біржах почала зростати вартість українських облігацій. Разом з тим Росія відмовилась взяти участь у реструктуризації боргу України.

Разом із тим, за словами Порошенка, Україна вперше за всю історію виконує програму співпраці з МВФ.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини