Передплата 2024 «Добра кухня»

В ОБСЄ прокоментували обстріл біля Троїцького

  • 08.10.2015, 16:04
  • 668

Ситуація на Донбасі відносно спокійна, а фіксовані постріли зі стрілецької зброї та вибухи лунають переважно під час тренувань і процесу розмінування.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у четвер в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми продовжуємо спостерігати відносно спокійну обстановку в Донецькій і Луганській областях, яка утримується з початку вересня. Хоча ми фіксуємо постріли зі стрілецької зброї та вибухи, вони у більшості випадків стаються внаслідок тренувань і процесу розмінування. Водночас кількість порушень із застосуванням стрілецької зброї значно зменшилася з моменту підписання додаткової угоди (про відведення артилерії калібром до 100 мм. - Ред.)», - зазначив він.

Хуг наголосив, що СММ зафіксувала інцидент, коли у районі Троїцького на Донеччині бойовики обстріляли протитанковими керованими ракетами українські позиції, поранивши чотирьох військовослужбовців.

«СММ ОБСЄ занепокоєне випадками порушення режиму припинення вогню. Кожен постріл у цій частині країни є порушенням Мінських домовленостей, незалежно від того, з якої зброї він зроблений», - підкреслив він.

Схожі новини