Передплата 2024 «Добра кухня»

Держприкордонслужба запевняє: вантажівкам немає ходу до Криму

  • 08.10.2015, 15:44
  • 774

Жодна вантажівка з часу блокади Криму не перетнула адмінмежу з півостровом.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян.

"Інформація, яка з'являється у ЗМІ, що нібито через об'їзні дороги вантажі потрапляють до окупованого Криму, ми перевіряємо, і на цей час жодна з цих інформацій не підтвердилась. Стосовно об'їзних шляхів, то їх просто не існує", - сказав Слободян.

Він також зауважив, що проблематичними є корупційні зв'язки у цьому питанні. "На даний момент система блокпостів, і система відеоспостереження, і система контролю за діяльністю у тому числі правоохоронних органів настільки багаторівнева, що практично виключається можливість безконтрольного проїзду вантажів на окуповану територію".

Слободян також повідомив, що була перевірена інформація про можливе перевезення вантажів морем.

"Ми перевірили цю інформацію і жодного підтвердження вона не знайшла, тому що в бік окупованого Криму взагалі ніякі судна не слідують".

Загалом ситуація на даний момент спокійна. Зафіксовано зменшення удвічі пасажиротранспортного потоку на адмінмежі як в один, так і в інший бік, запевнив Слободян.

Схожі новини