Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа Савченко: суд заслухав одного свідка і закрив засідання

  • 08.10.2015, 15:32
  • 684

Донейький військовий суд РФ несподівано закрив чергове засідання у справі української льотчиці Надії Савченко.

Судді заслухали свідчення свідка обвинувачення бойовика батальйону "Зоря" ("ЛНР") Едуарда Лелюха. Наступне засідання відбудеться 12 жовтня.

Лелюх розповів, що був офіцером радянської армії і мріє "назавжди залишатися офіцером радянської армії". За його словами, він бачив Савченко після того, як її затримали. Він їхав забирати побратимів, і побачив приблизно 12 українських полонених ("чудиків", як він їх назвав), серед яких була Савченко.

Він пояснив, що сам особисто обшук не проводив, проте знає, що у Савченко вилучили карту, рацію, два телефони і медикаменти. Захист Савченко двічі просив суддів дозволити використовувати карти, коли Лелюх розповідав про своє переміщення, але прокурори заявили, що "їм і так все зрозуміло". Клопотання не задовольнили.

На питання про те, як "ополченці" поводилися із військовополоненими, Лелюх відповів, що "вкрай гуманно", на що Савченко гучно зітхнула. За словами Лелюха, пізніше він "десь чув", що полонених обміняли або відпустили (за версією слідства, Савченко відпустили з полону - ред.).

Коли Савченко питала свідка про те, з чого складається автомат Калашникова, прокурори гучно протестували: "Це військові питання. Ви ще запитайте про те, з чого складається ядерна бомба".

"Ви судите військову. Як ви можете мене судити, якщо не розумієте, про що я кажу", - відповіла Савченко.

Після цього захист запитав у свідка про те, хто був командиром батальйону "Зоря" з 17 по 23 липня 2014 року.

"Здається, Плотницький, але я можу помилятися. Спочатку був Плотницький, потім призначили іншого, але коли він пішов на іншу посаду, я точно не знаю", - сказав свідок.

Після цього суд несподівано оголосив про закриття засідання та продовження роботи 12 жовтня.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини